ÖRDEKLERDE ÇİPUMA HASTALIĞINDAN KARBÜRATÖRDE JİKLE AYARINA KADAR HER KONUDA HUYSUZLANABİLME YETİ'SİNE SAHİP BİR ŞAHIS. ONEMLİ YANİ...

Cuma, Kasım 24, 2006

CNN Türk – ATP Masters Tenis Şampiyonası Turnuva Finali – MHP Kurultayı

Başlığı gören de zanneder ki 3 ayrı şeye huysuzlanacağım. Yok öyle bir şey, yok...Tek bir potada eriticem hepsini...

CNN Türk adındaki haber kanalı (haber lafının altını çizmek istiyorum) tutuyor bazen Eurosport’un ver(e)mediği tenis şampiyonalarının yayın hakkını alıyor ve yayınlıyor.

Bu satırların yazarı olan Huysuz Orta Yaşlı ise, oğluna tenis dersleri aldırırken, ambiyanstan etkilenip “dur ben de ona partner olayım, gönderdiği topları elimle geri atacağıma raketle geri atarım” düşüncesi ile dersler almış bir organizma.

Yalnız bu derslerden sonra oynamaya başlayınca bu işi bir sevmiş bir sevmiş, hem oynamak hem de oynayanları seyretmek çok hoşuna gitmeye başlamış.

Demek ki neymiş? Parametrelerden biri CNN Türk bir haber kanalı olmasına rağmen her biri 1,5-2 saat sürecek tenis maçları yayın hakları alıyor.

İkinci parametre HOY, tenisi oynamayı ve seyretmeyi çok seviyor.

Şimdi sırada bir parametremiz daha var. O da Shanghai Masters Tenis Turnuvası.

Bu parametrenin alt ögeleri ise şöyle sıralanabilir

1-Bu turnuva sezonun son turnuvası, artık bu sene için başka yok

2-Bu turnuvaya sadece sezon boyunca en yüksek puan toplayan 8 tenisçi özel davetle çağrılıyor (yani gerçekten ustalar)

3-Turnuvada seyir zevki tavana vursun diye ilk turlar eleme değil grup maçları, gruplarından çıkmayı başarabilen ilk iki tenisçi....falan filan, olayın güzelliği anlaşıldı umarım. Dünyanın en iyi 8’i ve hemen bitmeyecek bir güzellik

4-Turnuva yeri Shanghai, dünyanın bir ucu olması sebebi ile saat farkı da acayip bişi.

Pazar günü Türkiye saati ile 10:00’da final maçı var. Dünyanın 1 numarası olan Federer, çok eğlenceli bir tip olan James Blake ile oynayacak.

Ev halkına kahvaltıyı apar topar yaptırıp oturuyorum TV’nin başına.

1. set bitiyor, spiker, “şimdi Devlet Bahçelinin konuşması için bugün Ankara’da toplanan MHP Kurultayına dönüyoruz” diyor.

Bre, nedir? Herhalde Devlet Bahçeli çok önemli birşeyler söylüyor ki yayın kesildi, bağlanıldı. Yoksa adaylıktan mı çekildi, öteki adayı bacaklarından salona mı astılar, ne oldu?

Bahçeli “sevgili ülküdaşlarım...” diye başlıyor konuşmasına...

Bekliyorum, bekliyorum yok...Seyrediyorum, seyrediyorum birşey çıkmıyor. Dinliyorum, dinliyorum yayın kestirecek kadar önemli bir gelişme yok...

Ne oldu?

CNN Türk, MHP Genel Kurultayı yayınına başladı.

E, maç? Ne maçı bundan daha önemli bir şey mi var?

Anlarım, binlerce kişi bu kurultayı yaşamlarının dönüm noktası olarak görüyordur. Onbinlerce kişi MHP kurultayını büyük bir merakla bekliyordur. Mümkündür yüzbinlerce kişi için MHP kurultayının haber değeri kıçıkırık bir tenis maçından daha yüksektir.

Bütün bunlar iyi de...Bana ne yahu?

Ulan CNN Türk (yok bu ağır oldu, Web FM burayı yayında düzeltelim lütfen).

Sevgili CNN Türk (bu da çok yavşak oldu, söyleyeceğime uymaz, bunu da silelim)

Yahu CNN Türk,

Sen bir haber kanalısın, senin neyine 1.5-2 saatlik tenis maçı yayınlama planın? Senin o kadar süre bir haber boş zaman kuşağın varsa, olduğunu düşünüyorsan, kapat o kanalı yau. Değil mi efendim? Ne dedin Web FM?

Sen bir haber kanalısın, o gün MHP Kurultayı olacağını bilmiyor musun bize “Tenis maçı yayınlayacağız” diyorsun? O anda mı aklınıza esti, maç yeteri kadar heyecanlı mı gelmedi size de kestiniz Kurultaya bağlandınız. Yani bu o anda verdiğiniz bir karar mıydı?

Hadi kestiniz, para verip aldığınız bir yayın hakkını niye Kanal D benzeri bir kanala taşıyıp bana “arkadaşım sonuçta sen maçını izliyor musun, izliyorsun? Daha ne huysuzlanıyon?” dedirtmezsiniz.

Sonuç itibarı ile yazıklar olsun sana Web FM...pardon yaaa Web FM nereden çıktı? Yazıklar olsun sana CNN Türk..Zaten benim televizyonumda en az ziyaret edilen haber kanalı idin, şimdi hiç uğranmaz olacaksın. Beter ol...Bak hala sinirim geçmemiş yahu...

Şimdilik bu kadar, son okuyan ışıkları kapatıp kapıyı çeksin, bir de dışarıdan yüklensin kapıya, bazen tam kapanmıyor. (Hele “CNN Türk’ten geliyoruz, özür dileyeceğiz” diyenlere hiç açmayın. Onlara “siz HOY’un yüzünü görmeye layık değilsiniz, ayak bastığı toprağı öpebilirsiniz ancak” deyin)

Toplumsal ahlakın sopası hepimizin üzerinde olsun.

Etiketler: , , , ,