ÖRDEKLERDE ÇİPUMA HASTALIĞINDAN KARBÜRATÖRDE JİKLE AYARINA KADAR HER KONUDA HUYSUZLANABİLME YETİ'SİNE SAHİP BİR ŞAHIS. ONEMLİ YANİ...

Cumartesi, Ocak 06, 2007

Haybeden huysuzluk yapanlar

Gazete haberlerinin okuyucu yorumlarını takip ediyor musunuz? (“kardeşim bunu yapacak zaman mı var? Sen insanla dalga mı geçiyorsun arkadaşım?” diye huysuzluk eden gözlüklü sen gelsene bakayım buraya)

Çok eğlenceli şeyler çıkıyor.

Örneğin Hurriyet gazetesi geçenlerde bir haber yayınlamış “Ömrü uzatan 7 yiyecek” diye. Badem’i de yazmış. “Günde 30 gram badem yiyin, kalbinizi koruyun” demiş...
Ahmet Ş. diye acemi bir huysuz (soyadını tam yazmayayım, bu yazıyı okuyor olabilir ama okuyorsa da o kendini bilir) diyor ki :

UYDUR UYDUR YAZ. BADEMİN KİLO FİYATI NE KADAR BİLEN VAR MI ?..EN AZ 30 YTL.

Hadi buyurun bakalım: Herşeyden önce iki cümle birbiri ile bağlantısız...

Hürriyet’in bu listeyi uydurduğunu nereden çıkartıyor? Hürriyet zaten uydurukçu bir gazete de ne yazarsa yazsın uydurmuş mu oluyor? Yoksa badem pahalı olduğu için mi haber uyduruk sınıfına giriyor?

Hayatınızı uzatmak istiyorsanız duvarları yalayın” deseydi o zaman bu haber uyduruk olmayacak mıydı? Nasıl olsa etrafta duvar bulmak kolay, yalamak da bedava.

Bu yetmiyormuş gibi Ahmet arkadaşımız birşeye huysuzlanacak ama çalışmadan gelmiş. Kendi de bademin tam fiyatını bilmiyor “en az 30 YTL” diyor..Olmaz ki huysuzluk yapacaksan önce bir araştırma yapacaksın, Tadım’ın bademleri ne kadar, Malatya Pazarının bademleri ne kadar, gibi...Okuyucuya “vay be bu adam işi biliyor, araştırmasını yapmış da gelmiş” dedirteceksin...

Hadi onu da yapmadın “pahalı” diye niye habere huysuzlanıyorsun kardeşim? Fiyatı belirleyen Hürriyet gazetesi mi? Üstelik haberde de “avuç-avuç”, “kilo-kilo”, “patlayıncaya-tıksırıncaya kadar yeyin”, demiyor ki? “30 gram” diyor. Senin hesaptan 30 YTL’den hesaplasak, günde 90 Ykr hadi yuvarlak hesap 1YTL’den bahsediyoruz. Bu mudur senin itiraz noktan?

Bak Ahmet (kardeşim de, arkadaşım da değilsin onun için Ahmet’ten sonrasını nasıl bağlayacağımı bilemedim, böyle sap gibi kalmasını ben de istemezdim ama yapacak birşey yok sana bir isim tamlaması bulamadım), “Günde 1 YTL’ye kalbinizi koruyun” şeklinde bir habere tantana ediyorsan ve üstelik de sigara içicisi bir vatandaşımız olup sigara değil de bademe verilen para için bana bu kadar lafı ettiriyorsan yaktım çıranı..

Mübarek 12 aylardayız kırmayayım kalbini, çekil şuradan...

Gerçek, otantik, özgün, bu işi hakkı ile yapan huysuzların da adını kötüye çıkarma.
Konunun başlığına “Haybeden huysuzluk yapanlar” dedin ama bir Ahmet Ş’ye takıldın kaldın yahu” diye huysuzlanan kızıl saçlı arkadaş, sen gelsene biraz şöyle bakayım...Geç gözlüklü arkadaşımızın yanına...Birazdan “Yer misin, Yemez misin?” yarışma programının finaline alacağım ikinizi de...

Şimdilik bu kadar, son okuyan ışıkları kapatıp kapıyı çeksin, bir de dışarıdan yüklensin kapıya, bazen tam kapanmıyor. (Dörtgöz ve Tom Braks kılıklı arkadaş gecenin ilerleyen saatlerinde çıkacak, onun için kilitlemeyin de rahat çıkabilsinler)

Toplumsal ahlakın sopası hepimizin üzerinde olsun.

Etiketler: , ,