ÖRDEKLERDE ÇİPUMA HASTALIĞINDAN KARBÜRATÖRDE JİKLE AYARINA KADAR HER KONUDA HUYSUZLANABİLME YETİ'SİNE SAHİP BİR ŞAHIS. ONEMLİ YANİ...

Pazar, Şubat 11, 2007

+ Geçenlerde radyoda maç dinliyorum. Yorumcu amcam oynanan oyundan memnun değil, ligde kalması için puan kazanması gerekip de kılını kıpırdatmayan takıma yükleniyor.

Şimdi bu takım ligde, 25-26 puan aralığında oynayan bir takım…” diye söze başladı.

Yahu nedir? “25-26 puan aralığı” ne? Ligde puanlar ondalık, yüzdelik oranlarda dağıtılmıyor ki, 25-26 puan arasında kaç puan alabilir ki bu takım?

Bu durum aynı “1972’li yıllarda …” diye söze başlayan insanlarda duyduğum bir ferahlığı estiriyor gönlümde…Kaç tane 1972’li yıl gördün ki ömr-ü hayatında ki böyle bir cümle kurma girişiminde bulunuyorsun?

Hayır bir şey değil bunlar da sizin benim gibi karbon temelli ve oksijen soluyorlar. Ve fakat o oksijen içeri girdikten sonra ne oluyor ondan pek emin değilim.

+Bugünlerde “Gelgelelim…” ile başlayan cümlelere taktım..Siz de bir düşünün size de saçma gelecek…Cümle problem değil “gelgelelim” lafı çok saçma bir şey…

İlk kim kullandı? Niye etrafındakiler bu arkadaşı dövmek yerine lafın yaygınlaşmasına izin verdi ki?

+ Geçenlerde eline geçen “Küresel Isınmaya karşı siz de bir şeyler yapabilirsiniz” konulu uyarı belgesini bana gönderdiği için bir arkadaşıma huysuzlandım size de huysuzlanayım:
Belge büyük bir ihtimalle size de gelmiştir.

Yok “Odanın sıcaklığını düşürün”, Yok "içeceğinizden daha fazla su kaynatmayın”. Yok “ Uçağa daha az binin”. Yok “ Yıkanmayın duş alın”, Yok “yakınlarda üretilen şeyleri tüketin ki size uzaklardan uçakla yiyecek içecek getirmek zorunda kalmasınlar” falan filan…

Yaa yapmayın arkadaşlar. Bu “küresel ısınma” doğal, döngüsel ve bugünkü teknoloji ile engellenemez bir gelişme. Önce küresel ısınma olur, sonra buz çağı olur, sonra gene ısınma dönemi gelir ve böyle uzar gider dünya tarihi. Biz bildiğimiz kuşaklarda olmadı da bizim kuşakta olacak diye bunun faturasını niye çekelim? İnsanoğlunun bu doğal olaya katkıları yok denecek kadar azdır.

Bir arkadaşın çok güzel bir tespiti ile “insanoğlu bugünkü gelişmesini de son küresel ısınma hareketine borçlu” zaten.

Ne yani milyonlarca yıl önceki küresel ısınma dalgasında o zamankiler çok uçak seyahati yaptı ve banyoda derileri buruşana kadar kaldılar da mı böyle oldu?

Levent Yüksel’in dediği gibi “Geç bunları anam-babam. Geç bir kalemde

Böyle şeylerle huzur kaçırmak isteniyorsa ben de bir katkı yapayım o zaman:

Yazın, kızgın kumlardan foşş diye serin sulara atlamayın. Sizin kızgın vücudunuz yüzünden deniz sıcaklığı 0,00000000003 santigrat derece artıyor.

Aman ne olacak” demeyin. 1.1 milyar Hintli ve 1.3 milyar Çinli 39 derece ateşle foşşş diye atlasa, koptu sana Kuzey kutbundan bir aysberg daha.

Şimdilik bu kadar, son okuyan ışıkları kapatıp kapıyı çeksin, bir de dışarıdan yüklensin kapıya, bazen tam kapanmıyor. (Yalnız çok sert kapatmayın. Alize rüzgarları ve Gulf Stream akıntılarını şaşırtmak istemeyiz)

Toplumsal ahlakın sopası hepimizin üzerinde olsun.