ÖRDEKLERDE ÇİPUMA HASTALIĞINDAN KARBÜRATÖRDE JİKLE AYARINA KADAR HER KONUDA HUYSUZLANABİLME YETİ'SİNE SAHİP BİR ŞAHIS. ONEMLİ YANİ...

Cuma, Ağustos 08, 2003

Dünyayı Güzellik Kurtaracak Özel Sayısı

+ Geçenlerde Can Barslan'ın (ki kendisini çok severim) Terminatör 3 filmi ile ilgili bir yazısını okudum.Merak edenler için:

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=83304&tarih=30/07/2003

Bu yazıya son cümlesi hariç katılıyorum, ne demiş son cümlesinde (oraya kadar gitmekten sizi kurtarayım)

(...)
Dünyayı makineler yaratan adamlar değil, gönül adamları kurtaracak. Bilseler...
(...)

E oldu mu şimdi? Gönül adamlığı tabii ki lazım ama böyle "sevelim, sevilelim bu dünya kimseye kalmaz" mistisizm ve miskinliği her daim karşısında beni bulur.

Neymiş "Dünyayı güzellik kurtaracak, bir insanı sevmekle başlayacak herşey....
E iyi o zaman, ABD'nin başına Heidi Klum'u, BM'nin başına Tia Carrere'i getirelim; Tony Blair'i Stephanie Seymore'la değiştirelim, Irak Komite Konseyinin başına Charlize Theron'u, KKTC'ye Carmen Electra'yı, Rum tarafının başına Elizabeth Hurley'i, IMF'in başına Salma Hayek'i, Dünya Bankasının başına Daniela Pestova'yı, Unesco'nun başına Christina Applegate'i, Suriye'ye Jennifer Aniston'u getirelim.

Deutsche Bank'a Rose McGowan'ı, Dresdner Bank'a Yasmine Bleeth'i, Amerikan Federal Reserve Bank'ın başından da Greenspan'ı kaldırıp Halle Berry'yi oturtalım. Kanada'ya Drew Barrymore'u, Rusya'ya Courtney Cox'u, FIFA'nın başına Rebecca Gayhart'ı getirelim.
Liberya'ya Denise Richards, Çin'e Catherine Zeta Jones, Küresel Kalkınma Teşkilatına Shania Twain, G-7'lerin başına da Cindy Margolis'i verelim.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Elle MacPherson, Jenna Elfman, Tyra Banks, Rebecca Morejn, Gwyneth Paltrow, Alicia Silverstone, Heather Locklear'dan oluşsun.
ITO'nun başına Claudia Shiffer, ISO'nun başına Vanessa Williams, TOBB'un başına Cameron Diaz, İMKB'nin başına da Kelly Preston'u verelim.

Özelleştirmeden de Sharon Stone ve Kathy Ireland sorumlu olsun...

Ve hepsi beni sevmeye başlasınlar bakalım dünya kurtulacak mı kurtulmayacak mı?... Haydaaa, listeyi böyle oluşturunca, kesin "olmaz" diyemiyorum, bir deneyelim bakalım, belki de olur...

+ Geçenlerde Hürriyet gazetesinde bir haber vardı ABD'li yargıç verdiği kararda Cem Uzan'ların bilmemkaç milyar dolar "hortum"ladığını açıklamış. Nasıl yani? İngilizce'de hortumlamak fiili olarak ne kullanmış ki? Yoksa "yoğurt" lafından sonra dünya literatürüne "to hortum" diye bir fiil mi kazandırdık? Bu ne rahat ve geniş bir çeviridir? John Wayne filmlerinin Arap dublajlarında görüldüğü rivayet edilen diyalog benzeri bir şey mi?

-Viski içer misin ya Seydi?
-Sağol, orucum...

Veya Pokemon çizgi filmindeki :

- Pikaçu'yu öldürmüşler
- Allahsızlar !!! Namussuzlar !!! Kitapsızlar !!!

benzeri bir durum mu söz konusu?

+ Geçtiğimiz ay (şimdi farkettim bundan önceki iki maddeye de "Geçenlerde" diye başlamışım, değişiklik olsun) GAP gezisine çıkan bir arkadaşım anlatıyor.

Nesli tükenen kelaynak kuşlarının, sayısı daha fazla azalmasın diye, göç etmesine izin verilmiyormuş. Mısır'a göç eden kuş sayısı geri gelen kuş sayısından daha fazla oluyor ve nesilleri tükeniyor diye göç yolları kapatılmış.

E, oldu mu şimdi, bu ne müdahaledir? Hayvanların doğal hayatına müdahale ettikten sonra, doğal hayatlarını sürdürmesine izin vermedikten sonra nerede kaldı senin hayvanseverliğin?

Hiç ona sordun mu, belki Mısır yolunda ölmeyi tercih edecek? Oldu olacak, göç etmekte ısrar edenleri hapse atın bari...

İşin tuhafı, Mısırlı yetkililer buna ne diyor acaba? "Ne göndermiyorsunuz kardeşim kuşlarımızı?", "Konuşma, konuşma... O kuşlar sizin değil bizim bir kere"...

Haydaa buyurun size uluslararası gerilim...

Toplumsal Ahlakın Sopası Üzerinize Olsun

1 Comments:

Anonymous Adsız dedi ki...

I really enjoyed looking at your site, I found it very helpful indeed, keep up the good work.
»

2:19 ÖÖ

 

Yorum Gönder

<< Home